Végre, Kanadában!

Végre, Kanadában!

Spooky Halloween I.

Jack O' Lantern

2021. november 08. - Dulházi Fanni

Halloween. 

 

Erről a szóról mindenkinek a töklámpás, a csontvázak és egyéb félelemetes lények jutnak eszébe. Lássuk egy kicsit részletesebben miről is szól, honnan ered a Halloween hagyománya, ami egyre népszerűbb az egész világon.

Jack O' Lantern
Kanadában tölteni a Halloweent igazi élmény gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Én is belevetettem magam a hagyományokba és elkészült életem első Jack O' Lantern-je, vagyis töklámpása.
A hagyomány Írországból származik és eredetileg répát faragtak. A legenda szerint Fösvény Jack (Stingy Jack) kétszer becsapta és csapdába csalta az Ördögöt, és megígérte vele, hogy nem veszi el a lelkét. Halála után sem a mennybe sem a pokolba nem kerülhetett, ezért a Földön ragadt és azóta is csak egy égő szén világítja meg az útját, amit egy kifaragott répába tett bele.
Jogosan vetődik fel a kérdés...és a tök, hogyan került képbe?! Ennek igazán praktikus oka van. Egyszerűen a tök méretéből adódóan könnyebben formázható, faragható, sőt mutatósabb is. Pár dollárért kapható töklámpás faragó készlet, melyben minden szükséges eszköz mellett még sablonok is megtalálhatók, ezzel megkönnyítve a kező faragók dolgát. 
Íme, az én cicás lámpásom.
Kedves olvasók, a fülét, ne keressétek, míg kint várakozott az esti mécsesgyújtásra egy mókás mókus lerágcsálta. Sebaj, így akár félelmetesnek is tekinthető. :)
#CampusMundi #Canada #Scholarship #Halloween
20211102024528.jpg

 

Tökfarm

Kanada vidéki tájain számos tökfarm található, ami októbertől várja látogatóit. Itt nem csupán különböző méretű, fajtájú, színű és formájú tökök közül válogathatunk, hanem programokon is részt vehetünk. Ezek elsősorban a gyermekeket célozzák, de a felnőttek is egy csodás fél napot el tudnak tölteni egy ilyen farmon.  Van kisállat-simogató, ugrálóvár, arcfestés, traktorozás, ősz témájú installációk, melyek előtt fényképezkedni lehet. Emellett finomabbnál finomabb tökös étel- és italkülönlegességek kóstolhatunk. 

https://www.howells.ca/

img_20211023_153638.jpg

img_20211023_160204.jpg

img_20211023_150042.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegrekanadaban.blog.hu/api/trackback/id/tr8916749034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása