Végre, Kanadában!

Végre, Kanadában!

Következő fázis lezárása, célcsoport meghatározása

2021. december 11. - Dulházi Fanni

Az elmúlt napokban a kutatási célcsoport véglegesítése megtörtént. Íme, néhány tény, ami segítette döntésünket:

A kanadai magyaroknak tekintjük azokat a személyeket, akik magyar származásúak és Kanada területén élnek. A bevándorlásuk a második világháborút környékén kezdődött, majd az 1956-os forradalom időszakában tetőzött. A 2016. évi népszámlálás alapján a magát magyarnak, vagy részben magyarnak vallók száma Kanada területén meghaladta a 348 ezret, amiből Ontario tartományban élnek a legtöbben, csaknem 164 ezren. Ezekkel a számokkal az Észak-amerikai kontinens 24. legnagyobb kisebbségévé vált, ami miatt kézenfekvő és érdekes az ő helyzetük vizsgálata. Az elnyert Campus Mundi ösztöndíj keretén belül megvalósuló kutatásban ezért elsősorban ennek a kohorsznak az idősebb (60+) tagjai jelentik a fókuszt. Körükben mérjük föl a digitalizáció és új infokommunikációs technológiák ismertségét és egészségügyben történő felhasználását interjús és kérdőíves formában, hiszen az egészségügyi applikációk szinte minden ponton be tudnak kapcsolódni az idősebb korosztály egészségügyi ellátásába, ami nem csupán a mai digitális korunk, hanem a COVID-19 pandémia miatt is abszolút aktuális kérdéskörnek tekinthető. 

Az összeállított kérdőív és interjúk az alábbi kulcspontok köré rendeződnek:

- új infokommunikációs technológiák, eszközök ismerete és használata,

- új infokommunikációs technológiák, eszközök felhasználása egészségügyi célokra,

- pandémia alatti egészségügyi ellátás,

- eHealth a jövőben.

ca43352e3a96fff750c96822bf9c661f.pngAz okostelefonos egészségügyi alkalmazások cél szerinti csoportosítása (forrás: saját szerkesztés)

https://www12.statcan.gc.ca/census-recensement/2016/dp-pd/dt-td/Rp-eng.cfm?LANG=E&APATH=3&DETAIL=0&DIM=0&FL=A&FREE=0&GC=0&GID=0&GK=0&GRP=1&PID=110528&PRID=10&PTYPE=109445&S=0&SHOWALL=0&SUB=0&Temporal=2017&THEME=120&VID=0&VNAMEE=&VNAMEF=

#CampusMundi #Scholarship #PhD #Ösztöndíj #kanadaimagyarok #kérdőív #digitalizáció

A bejegyzés trackback címe:

https://vegrekanadaban.blog.hu/api/trackback/id/tr9116780964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása