Végre, Kanadában!

Végre, Kanadában!

Kanada, programok, élmények

2022. január 16. - Dulházi Fanni

Ahogy már korábbi bejegyzéseimben is írtam a COVID-19 pandémia nehezítette az ösztöndíjas időszakot, ennek ellenére úgy gondolom, hogy a maximumot ki tudtuk hozni az itt tartózkodásból. Ezúton is szeretném kihangsúlyozni, hogy a Campus Mundi ösztöndíj támogatásával valósult meg ez a kanadai utazás, mely során rengeteg élménnyel, ismeretekkel és tapasztalatokkal gazdagodtunk. A szubjektív tapasztalatszerzés mellett kérdőíves kutatás is folyt, mely kapcsán a közreműködőknek, a szervezőknek, az egyetemnek, a supervisoromnak és végül de nem utolsó sorban a kanadai-magyar televíziónak ezúton is szeretnénk köszönetet mondani.

A korábbi blogbejegyzéseimben írtam már szabadidőnkben meglátogatott helyekről és programokról, mely sort most folytatok, hiszen a tudományos munka mellett mindig szakítottunk időt a feltöltődésre, Kanada megismerésére. 

A karácsonyi fények csodálatosak voltak mindenhol, a Tree Lightning Ceremony is varázslatos volt, de a legkülönlegesebb talán Niagara Falls-on a Dufferin-Islands-i Winter Festival of Lights volt. Csináltunk ugyan fényképeket, de a képek sajnos nem adják vissza a lenyűgöző fényáradat látványát, az alábbi linkeken azonban megtekinthetők az installációkról készített képek. (https://wfol.com/lighting-displays/dufferin-islands/https://www.niagaraparks.com/visit/nature-garden/dufferin-islands/)

 tree_ceremony.jpg

 

Voltunk borkostolón is, ahol a Rockway borászat borait kóstolhattuk meg. A mi kedvencünk a jégbor és az Alter Ego fantázianevű bor volt. (https://rockwaywine.ca/)

borkostolo_2_1.jpg

borkostolo.jpg

A torontói kirándulásunk remekül sikerült. A csodaszép várost még ünnepi fényekben láthattuk és részesei lehettünk egy szabadtéri jégkorcsolya bemutatónak is. Az oda és visszaút is kellemesen telt, jól felszerelt, gyors vonatokkal utaztunk. A pandémiára való tekintettel műanyag elválasztó panelek voltak felszerelve az ülések között és minden sorba nedves fertőtlenítő kendőt helyzetek ki.

toronto.jpg

vonat.jpg

 

Különleges élményként fogunk visszatekinteni a Gospel koncertre is, ami valójában egy olyan közösségi esemény is, mely egész nap tart. A közösség tagjaival jó volt beszélgetni, érdeklődéssel és örömmel fogadtak minket. 

gospel_2.jpg

 

A nagy mennyiségű és meg is maradó hóból öröm volt hóembert építeni, hiszen visszatekintve a haza időjárási viszonyokra az elmúlt években ritkán volt erre alkalmunk. 

hoember.jpg

 

Voltunk vendégségben is Köszönjük Éva néninek az ízletes fogásokat és kedves fogadtatás és remek beszélgetést mely során megosztotta velünk történetét. 

 

A kononavírus miatt a gyermekprogramok kevésbé és szigorú keretek között ugyan, de biztonságosan voltak elérhetők. Köszönjük a foglalkozásokat az EarlyON Child and Family Centre Niagara Falls-nak. (https://www.niagararegion.ca/living/childcare/early-years/)

earlyon.jpg

Kanadában egyébként nem voltak a pandémiával összefüggő intézkedésekben enyhítések és azt tapasztaltunk, hogy mindenki igyekszik maximálisan betartani az előírásokat, így végig biztonságban érezhettük magunkat bárhová mentünk. 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegrekanadaban.blog.hu/api/trackback/id/tr8716814562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása